Facebooki konto kustutamine (ja selle plussid ja miinused)

Anonim

Facebooki ja poliitilise konsultatsioonifirma Cambridge Analytica skandaal on tekitanud kampaania, mida sotsiaalne võrgustik tõenäoliselt ei tahtnud näha: #deleteFacebook.

Twitteris ilmunud hashtag käivitati pärast Facebooki väljakuulutamist, et see peatas Cambridge Analytica profiiliteabe ebakorrektseks kinnitamiseks. Ettevõte sai teadaolevalt juurdepääsu kümnete miljonite Facebooki kasutajate isiklikule teabele ja kasutas seda 2016. aasta valimiste ajal valijate sihtimiseks.

Ilmutus tekitab muret Facebooki rolli üle oma platvormi valvamisel Vene ründamise ja kasutajaandmete kaitsmise eest kolmandatelt isikutelt.

Rohkem kui kaks aastat tagasi andmete väärkasutamisest teadlikuks tunnistanud Facebook aitas kaasa #deleteFacebooki loomisele, mis on alustanud Twitteris voorude tegemist:

Kõik need lehed, mis meeldivad, on näiteks
"Nagu kui mäletad ..."
"Räägi sellele inimesele, et nad näevad ilusad"
"Ütle Amen"
"90% inimestest ei saa seda puzzle lahendada, anna oma vastus"
Jne jne
Inimesed peavad mõistma kõik lihtsalt andmete kaevandamist. #DeleteFacebook

- 亅 Φ Ν Δ Η ₭ i レ レ ッ (@ deathbyd3s1gn) 17. märts 2018

Facebookis on elu. Olen olnud Facebookis tasuta juba mitu aastat ja see on rohkem kui ok. Ma olen jätkuvalt informeeritud ja ühendatud. # BoycottFacebook # DeleteFacebook

- Melanie Miller (@ melmiller75) 18. märtsil 2018

Lõpuks kustutasin oma @facebooki konto. Kui sa oled vihane selle kohta, mida Facebook on meie andmetega teinud, siis lihtsalt #deletefacebook Me kõik liikusime edasi MySpace'ist, saame edasi minna ka Facebookist. Pea meeles, et me ei ole kliendid, keda me toote oleme #CambridgeAnalytica

- Eric (@ecarpen) 17. märtsil 2018

Kui see on lõpuks viinud teid Facebooki sulgemise serva poole, on siin teie valikud:

Deaktiveerige oma konto. Facebooki sõnul keelab see käik teie profiili ja eemaldab enamiku jagatud kommentaaridest või fotodest. Teave, nagu otsene sõnum sõpradele ja teie nimi teise isiku sõprade nimekirjas, võib siiski ilmuda. Teie konto taasaktiveerub igal sisselogimisel. Samuti on oluline: kui kasutate teenuseid, kus on vaja Facebooki sisselogimist, aktiveerib see ka teie konto, mis tähendab, et kõik on taastatud.

Kustuta oma konto. Kui olete tõsiselt Facebooki oma elust eemaldamise, võite taotleda oma konto kustutamist. Kuna valik näitab, eemaldatakse kõik teie kontoga seotud. Facebook ütleb, et kõik fotod, oleku uuendused ja muu teave on täielikult eemaldatud kuni 90 päeva. Protsessi ajal ei saa keegi teie kontot vaadata. Kustutamine tähendab ka, et Facebooki sisselogimist vajavatel veebisaitidel ei kommenteerita enam. See võib mõjutada ka rakenduste ligipääsu, kui otsustasite oma Facebooki volikirjadega sisse logida.

Aga Instagram? Miski meeles pidada, kui sa tõesti tahad Facebookist pääseda: neil on ka Instagram. Niisiis, kui te ei soovi oma teavet Facebooki läheduses, siis võiksite kaaluda alternatiivi.